Anketa
Technológia výroby s minimálnym množstvom odpadu a maximálne efektívnym výrobným postupom.
|
Predstavuje ekosystém alebo skupinu ekosystémov, ktoré vytvárajú trvalé podmienky na rozmnožovanie, úkryt a výživu živých organizmov a na zachovanie a prirodzený vývoj ich spoločenstiev.
|
Variabilita všetkých žijúcich organizmov a všetkých ekosystémov a ekologických komplexov, ktorých súčasťou sú organizmy.
|
Veda o živých organizmoch, rozlišujú sa základné vedné disciplíny ako cytológia, anatómia, morfológia, fyziológia, genetika, ekológia, a špeciálne biologické disciplíny, napríklad botanika, zoológia, mikrobiológia, mykológia a...
|
Súborné pôsobenie mikroorganizmov v pôde, ktoré je ovplyvnené mnohými fyzikálno – chemickými podmienkami.
|
Rýchlosť, s ktorou sa kyslík stráca zo vzorky vody, miera deoxidačnej schopnosti vody, bežne používaná ako jednotka kvality odpadovej vody.
|
Zahŕňajú genetické zdroje, organizmy alebo ich časti, populácie alebo akúkoľvek inú biotickú zložku ekosystémov so skutočným alebo potenciálnym využitím alebo hodnotou pre ľudstvo.
|
Je biologicky rozložiteľný odpad zo
záhrad a parkov, potravinový a kuchynský odpad
z domácností, reštaurácií, stravovacích a maloobchodných
zariadení a porovnateľný odpad z potravinárskych závodov.
|
Sú všetky druhy biologicky rozložiteľných odpadov, ktoré je možné zaradiť do skupiny 20 Komunálne odpady podľa Katalógu odpadov [§ 68 ods. 3 písm. e)].
|
Hmotnosť živého materiálu, vzťahovaná najčastejšie na jednotku plochy alebo objemu. Často zahŕňa mŕtve časti živých organizmov, napríklad kôru a jadrové drevo stromov, chĺlpy, pazúry a pod., ktoré už jednoznačne patria do...
|
Zmes plynov vznikajúcich pri vyhnívaní (rozklade) čistiarenských kalov a kalov hospodárskych zvierat.
|
Vyrábajú sa z bioproduktov podľa pravidiel a postupov daných platnou legislatívou. Nemôžu sa vyrábať z geneticky manipulovaných potravín a v procese ich výroby nie sú dovolené zdraviu škodlivé postupy ako napr. ožarovanie....
|
Obilie, zemiaky, zelenina, ovocie a pod., ktoré pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva a ktoré majú - v porovnaní s produktmi z konvenčného poľnohospodárstva - často lepšie kvalitatívne vlastnosti: obsahujú podstatne menej...
|
Každá technológia, pri ktorej sa využívajú biologické systémy, živé organizmy alebo ich deriváty
|
Miesto, kde mikroorganizmus, rastlina alebo živočích žijú, definované ich životnými podmienkami.
|
Produkčná hodnota pôdy podmienená obsahom živín, fyzikálnymi vlastnosťami a polohou.
|
Rastliny ohrozujúce človeka tým, že konkurujú iným druhom, ktoré majú pre človeka hodnotu potravy, dreva alebo prostriedkov spríjemňujúcich život.
|
Powered by AlphaContent 4.0.6 © 2008-2023 - All rights reserved